Дидактичні принципи, умови і закономірності фундаменталізації навчання студентів - Шатковська, Галина Іванівна (My University, 2014)
Критеріями ефективності фундаменталізації навчання студентів є його методологізація, інтелектуалізація, проблематизація, креатизація, інформатизація та комп’ютеризація, а також діалогізація. Теоретичне й експериментальне дослідження дозволило виявити систему дидактичних умов, що забезпечують творчу самореалізацію студентів у “відкритті” системи фундаментального теоретико-методологічного знання, оволодінні системою методів теоретичного пізнання, а також у формуванні індивідуального особистісно значущого фундаментального освітнього простору.
Keywords: здобувач; навчально-дослідна діяльність; educational and research activities; applicant; інтелект; intelligence; вища освіта; навчання; higher education; training; кафедра фізики та професійної безпеки