Фролова, Наталія ЕпінетівнаТищенко (Усатюк), Олена МихайлівнаГубар, Тетяна МиколаївнаКогут, Д. О.Овсяник, А. Г.2021-10-172021-10-172021Розширення асортименту страв із полізернової суміші вегетаріанського меню для ресторанів та аюрведичних кафе / Н. Е. Фролова, О. М. Тищенко, Т. М. Губар, Д. О. Когут, А. Г. Овсяник // Вчені записки ТНУ імені В.І. Вернадського. Серія : Технічні науки. – 2021. – Т. 32 (71), № 4. – С. 210–216.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/36017Стаття присвячена питанню розширення асортименту страв вегетаріанського спрямування із полізернової сировини у меню спеціалізованих закладів ресторанного господарства. Розглянуто можливість науково обґрунтованого комбінування різних зернових культур для удосконалення технології сухих зернових сніданків, включення яких до щоденного харчового раціону сприятиме зміцненню здоров’я українців і профілактиці аліментарно обумовлених захворювань. Запропоновані науково обґрунтовані розробки сприятимуть організації здорового харчування людей різних конституцій за аюрведичними приписами, дозволять розширити асортимент страв аюрведичної кулінарії у меню ресторанних підприємств і привернути увагу до Аюрведи, стародавньої науки про здоровий розум, наміри, життя людини. The article is devoted to the issue of expanding the assortment of vegetarian dishes from raw grains in the menu of specialized restaurant establishments. The possibility of scientifically substantiated combination of different grain crops to improve the technology of dry breakfast cereals, the inclusion of which in the daily diet will help strengthen the health of Ukrainians and prevent food-related diseases. The proposed scientifically based developments will promote the organization of healthy nutrition of people of different constitutions according to Ayurvedic prescriptions, will expand the assortment of Ayurvedic dishes in the menu of restaurant establishments and draw attention to Ayurveda, the ancient science of common sense, intentions, human life.otherвегетаріанствополізернова сумішцільнозернове борошногречане борошновівсяне борошносухарикиаюрведаvegetarianismpolisernovaisis mixturewholemeal flourbuckwheat flouroatmealcrackersayurvedaкафедра технології ресторанної і аюрведичної продукціїкафедра готельно-ресторанної справиРозширення асортименту страв із полізернової суміші вегетаріанського меню для ресторанів та аюрведичних кафеArticle