Механізм волого перенесення в моркві - Нечипір, Т. М.; Мачай, Н. Ю.; Вербицький, Борис Ілліч; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Луцик, Юрій Павлович (My University, 2011)
Встановлено, що при сушінні моркви, велику роль відіграє капілярне перенесення вологи. При низькому вологовмісті волого перенесення здійснюється за рахунок ефузії пари. Established that during drying of carrot, important role played capillary transfer of moisture. At low moisture content moisture transfer is done by efuzion pair
Keywords: ефузія; вологоперенесення; морква; efuzion; moisture transfer; carrot; кафедра фізики та професійної безпеки; кафедра технології консервування