Спосіб виробництва суфле молочно-рослинного (Патент на винахід № 123243) - Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Поліщук, Галина Євгеніївна; Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна; Сапіга, Вікторія Ярославівна; Михалевич, Артур Петрович (My University, 2021)
Спосіб виробництва суфле молочнорослинного, що включає введення в молочнобілкову основу наповнювача, внесення структуроутворювача, загусника, гомогенізацію до однорідного стану, охолодження, фасування, який відрізняється тим, що як молочнобілкову основу використовують дефростований сир кисломолочний нежирний або з масовою часткою жиру від 2 до 18 %, попередньо готують рослинний наповнювач, для чого овочі промивають під проточною водою, моркву очищують, подрібнюють та бланшують за температури 85-90 °C протягом 10-12 хв., броколі розділяють на невеликі головки, піддають бланшуванню за температури 95-100 °C протягом 8-10 хв., підготовлені моркву і броколі змішують при співвідношенні 1:1, подрібнюють до стану пюре, яке вносять у молочнобілкову основу, як загусник використовують концентрат сироваткових білків, структуроутворювачем є яєчні білки, які збивають протягом 2-3 хв., теплове оброблення проводять за температури 180-185 °C протягом 30-35 хв. після гомогенізації.
Keywords: суфле; концентрат сироваткових білків; овочевий наповнювач; souffle; whey protein concentrate; vegetable filler; кафедра технології молока і молочних продуктів