Безсмертна, Л. О.Ємельянова, Ніна ОлександрівнаМукоїд, Роман МиколайовичМатиящук, Андрій Миколайович2013-04-042013-04-042012Амінокислотний склад солодів злакових культур / Л. О. Безсмертна, Н. О. Ємельянова, Р. М. Мукоїд, А. М. Матиящук // Наукові здобутки молоді у вирішенні актуальних проблем виробництва та переробки сировини, стандартизації і безпеки продовольства : ΙΙ Міжнародна науково-практична конференція молодих вчених, аспірантів і студентів. – 2012. – Ч. 1 – С. 320-321.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7279Для приготування оздоровчих харчових продуктів з добавками пророщених злаків визначали амінокислотний склад цих злаків. Було досліджено, що в складі пророщених злаків є всі незамінні амінокислоти. Найбільший вміст амінокислот має пшеничний, найменший –кукурудзяний солод, а у ячмінного і вівсяного цей показник майже однаковий. For the preparation of health food additives germinated grains determined the amino acid composition of these grains. A study was that the composition of germinated cereals have all the essential amino acids. Has the highest content of amino acids, wheat, the lowest - corn malt, barley and oats in this figure is almost the same.otherбіологічна цінністьскладсолодзернобілкиамінокислотиbiological valuecompositionmaltgrainproteinsamino acidкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстваАмінокислотний склад солодів злакових культурThesis