Амінокислотний склад солодів злакових культур - Безсмертна, Л. О.; Ємельянова, Ніна Олександрівна; Мукоїд, Роман Миколайович; Матиящук, Андрій Миколайович (My University, 2012)
Для приготування оздоровчих харчових продуктів з добавками пророщених злаків визначали амінокислотний склад цих злаків. Було досліджено, що в складі пророщених злаків є всі незамінні амінокислоти. Найбільший вміст амінокислот має пшеничний, найменший –кукурудзяний солод, а у ячмінного і вівсяного цей показник майже однаковий. For the preparation of health food additives germinated grains determined the amino acid composition of these grains. A study was that the composition of germinated cereals have all the essential amino acids. Has the highest content of amino acids, wheat, the lowest - corn malt, barley and oats in this figure is almost the same.
Keywords: біологічна цінність; склад; солод; зерно; білки; амінокислоти; biological value; composition; malt; grain; proteins; amino acid; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства