Using of whey in dairy desserts technology - Bandura (Kuzmyk), Uliana; Bohdanova, Valeriia (My University, 2020)
Work on the implementation of methods of the full cycle processing of whey by isolating, concentrating, modifying its properties and developing innovative technologies for its use in food products, including the intended purpose has a certain resource-saving orientation. This will allow effectively use of the technological properties of fillers, their synergistic interactions with each other and with whey. The ability to improve the functional and technological characteristics of whey. Expanding the possibilities of use in whey-based food production technologies. Scientists are conducting research on the creation of technologies for the further use of whey in the dairy industry for the production of intermediate goods, process mixtures and functional products, to obtain complete food products for the intended purpose and thus to provide the population with proteins and nutrients in bioavailable form. The introduction of resource-saving technologies and the production of high-quality and safe products with high consumer properties, contributes to solving the problem of protein deficiency, as well as providing the population of various social groups and living conditions with complete, balanced and bioavailable micronutrient composition, combined and multi-component target food products is of current importance area of research. Робота з впровадження методів повного циклу переробки молочної сироватки шляхом виділення, концентрування, модифікації її властивостей та розробки інноваційних технологій її використання в харчових продуктах, у тому числі за цільовим призначенням, має певну ресурсозберігаючу спрямованість. Це дозволить ефективно використовувати технологічні властивості наповнювачів, їх синергетичну взаємодію один з одним та з сироваткою. Можливість покращення функціональних та технологічних характеристик молочної сироватки. Розширення можливостей використання сироватки в технологіях виробництва харчових продуктів. Вчені проводять дослідження зі створення технологій подальшого використання молочної сироватки в молочній промисловості для виробництва проміжних товарів, технологічних сумішей та функціональних продуктів, для отримання повноцінних харчових продуктів за цільовим призначенням і таким чином забезпечення населення білками та поживними речовинами в біодоступній формі. Впровадження ресурсозберігаючих технологій та виробництво високоякісної та безпечної продукції з високими споживчими властивостями сприяє вирішенню проблеми білкового дефіциту, а також забезпеченню населення різних соціальних груп та умов життя повноцінним, збалансованим та біодоступним складом мікронутрієнтів, комбінованими та багатокомпонентними цільовими харчовими продуктами є актуальним напрямком досліджень.
Keywords: кафедра технології молока і молочних продуктів; сироватка молочна; whey