Европейский опыт регулирования использования генетических исследований в страховании жизни и здоровья - Арич, Михаил Иванович; Левон, Мария Михайловна (My University, 2019)
У роботі досліджено європейський досвід регулювання генетичного тестування у страхуванні. Встановлено, що відповідно до іноземного досвіду існують різні підходи до регулювання генетичних досліджень у страхуванні: права людини, терапевтична межа, законодавча заборона, система контролю якості, моратій, пропорційний підхід, статус кво. Також визначено, що відповідно до міжнародних стандартів за ознаками генетичних характеристик ніхто не може піддаватися дискримінації.
Keywords: страхование; генетическое тестирование; зарубежный опыт; страховой рынок; генетическая информация; insurance; genetic testing; foreign experience; insurance market; genetic information; кафедра фінансів