Українська мова як дискурс і історія - Пономаренко, Ангеліна Юріївна; Костянтинова, С. В.; Яременко, Світлана Андріївна (My University, 2005)
У статті проаналізовано засідання дискусійного круглого столу «Державні механізми розвитку й утвердження української мови», що відбулося в межах зорганізованої УВКР та НДІУ МОН України конференції «Україна та українці перед викликами ХХІ століття».

In the article author analyzed metting of round table «State Mechanisms of Development and Establishment of Ukrainian» which was ogranized by UVKS and Research Ukrainian Study Institute within the conference «Ukraine and Ukrainians in front of Challenges of the ХХІ Century».
Keywords: дискусія; мовна політика; державна мова; офіційна мова; мовне питання; консолідація; українізація; discussion; linguistic policy; official language; official language; linguistic question; consolidation; Ukrainiazation; кафедра гуманітарних дисциплін