Роль куратора в навчально-виховному процесі студентів - Кохан, Олена Миколаївна (My University, 2013)
Під виховною роботою у вузі найчастіше і переважно розуміють позанавчальну діяльність, тобто заходи, орієнтовані на організацію дозвілля студентів. Однак виховання, поряд з навчанням, є одним з компонентів освіти, сутність якого полягає у розвитку особистості того, кого навчають. Виховна діяльність повинна бути присутня не тільки у позанавчальній роботі, але і, перш за все, у навчальному процесі. Under upbringing work in high school people understand extracurricular activities most often, i.e. activities targeted to the students’ leisure. However, upbringing along with studying, is a component of education, the essence of which is to develop the personality of the student. Upbringing activities should be present not only in extra-curricular work, but, above all, in the teaching process.
Keywords: позашкільна робота; навчальний процес; виховання; позакласні заходи; відпочинок студентів; extra-curricular work; teaching process; upbringing; extracurricular activities; students’ leisure; кафедра іноземних мов професійного спрямування