Красуля, Олена ОлександрівнаГрек, Олена Вікторівна2013-04-052013-04-052013Красуля, О. О. Підбір дріжджів для зброджування сироватко-солодового сусла / О. О. Красуля, О. В. Грек // Технічні науки: стан, досягнення і перспективи розвитку м'ясної, олієжирової та молочної галузей : друга міжнародна науково-технічна конференція, 20-21 березня 2013 р. : тези доповідей. - 2013. - С. 86.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7338Метою роботи був підбір дріжджів для зброджування сусла приготовленого з відновленої суміші. Співвідношення сухого солоду до сироватки — 1:2. Для ферментації сусла обрано як сахароміцети, так і лактозозброджувальні раси дріжджів, а саме Saccharomyces casei, Saccharomyces cerevisiae M-5, Kluyveromyces lactis 2452, Kluyveromyces lactis 469, Saccharomyces lactis 95, Zygosaccharomyces lactis 868-K. The purpose of the work was to find the yeast for fermentation mash that prepared from a reconstituted mixture. The ratio of dry malt to serum - 1:2. To ferment the wort are selected the saccharomyces and laktozosbrazhivannye race yeast, namely Saccharomyces casei, Saccharomyces cerevisiae M-5, Kluyveromyces lactis 2452, Kluyveromyces lactis 469, Saccharomyces lactis 95, Zygosaccharomyces lactis 868-K.otherдріжджісолодсуслоферментаціяmaltyeastmashfermentationкафедра технології молока і молочних продуктівПідбір дріжджів для зброджування сироватко-солодового суслаThesis