Економічна безпека та конкурентоспроможність країни – основні економічні пріоритети Німеччини в умовах глобалізації - Каїра, Людмила Григорівна (My University, 2021)
В сучасних умовах глобалізації для будь-якої країни важливо визначити ті пріоритетні напрямки, які мають одночасно вирішальне значення як для економічного і соціального розвитку так і для національної безпеки країни, які створюють конкурентні переваги на світовому ринку та зміцнюють національну економіку, забезпечують швидкий розвиток (прорив). Країни вийшли на новий рівень конкуренції при якому економічний успіх залежить від спроможності країни реалізовувати свої національні інтереси та ефективно адаптувати до глобальних процесів свої економічні механізми. In today's conditions of globalization, it is important for any country to determine those priority directions, which are at the same time of decisive importance for both economic and social development and national security of the country, which create competitive advantages on the world market and strengthen the national economy, ensure rapid development (breakthrough ). Countries have reached a new level of competition, in which economic success depends on the country's ability to realize its national interests and effectively adapt its economic mechanisms to global processes.
Keywords: кафедра міжнародної економіки; глобалізація; конкуренція; світова економіка; економічна безпека; world economy; globalization; competition; economic security