Участь вчених українських університетів у міжнародному обміні науковими знаннями у ХІХ- на початку ХХ ст. - Пилипенко, Олександр Євгенійович (My University, 2006)
Наукова розвідка висвітлює маловідомі факти з історії міжнародних наукових та професійних зв’язків вчених українських університетів з ученими європейських університетів. Особливу увагу приділено міжнародній науковій діяльності Київського університету ім. Св. Володимира. Scientific exploration highlights the little known facts of the history of international scientific and professional relationships with university researchers Ukrainian scholars of European universities. Particular attention is paid to international research activities Kiev University. St. Vladimir.
Keywords: наукові товариства; іноземні університети; наукові та професійні зв’язки; scientific societies; foreign universities; scientific and professional relationships; кафедра гуманітарних дисциплін