Неглазуровані цукерки з жувальним ефектом (Патент на корисну модель №113385) - Кохан, Олена Олександрівна; Вайсеро, Ольга Олександрівна; Сіренко, Катерина Іванівна; Свириденко, Юлія Петрівна (My University, 2017)
Деклараційний патент на корисну модель. Згідно з корисною моделлю, неглазуровані цукерки із жувальним ефектом складаються з цукру білого кристалічного, крохмальної патоки, лимонної кислоти, ароматизатора, барвників та додатково містять желатин та гуміарабік. Використання запропонованих інгредієнтів дозволяє вдосконалити рецептуру та отримати неглазуровані цукерки з жувальним ефектом з подовженим терміном зберігання. Declaratory patent for a utility model. According to the utility model, unglazed sweets with a chewy effect consist of white crystalline sugar, starch molasses, citric acid, flavoring, coloring agents and additionally contain gelatin and gum arabic. The use of the proposed ingredients allows to improve the recipe and obtain unglazed candies with a chewy effect with an extended shelf life.
Keywords: цукерки; жувальний ефект; гідроколоїди; желатин; гуміарабік; термін зберігання; sweets; chewing effect; hydrocolloids; gelatin; gum arabic; shelf life; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів