Височинська, Анна ДмитрівнаМахинько, Валерій Миколайович2024-05-242024-05-242023Височинська, А. Застосування ферментних препаратів для перероблення черствого хліба / А. Височинська, В. Махинько // Проблеми і практичні підходи виробництва та регулювання використання харчових добавок в країнах Європейського Союзу та в Україні : матеріали ІІ Міжнародної науково-практичної конференції, 25 жовтня 2023 р. – Київ : НУХТ, 2023. – С. 74–75.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/43237Незважаючи на високий рівень організації процесів хлібопекарського виробництва, все ж невеликий відсоток хліба може бути виготовлений з певними дефектами, а при тривалому зберіганні не уникнути його черствіння. Розглянуто технології, які дають змогу повторно використати такий хліб у хлібопеченні чи інших галузях харчової промисловостіDespite the high level of organisation of bakery production processes, a small percentage of bread can be produced with certain defects, and staling cannot be avoided during long-term storage. The article considers technologies that allow reusing such bread in bakery or other food industriesukхлібопеченнябракпереробленняперспективикафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівbakingrejectsprocessingprospectsЗастосування ферментних препаратів для перероблення черствого хлібаThesishttps://orcid.org/0000-0003-2039-5137