Застосування ферментних препаратів для перероблення черствого хліба - Височинська, Анна Дмитрівна; Махинько, Валерій Миколайович (My University, 2023)
Незважаючи на високий рівень організації процесів хлібопекарського виробництва, все ж невеликий відсоток хліба може бути виготовлений з певними дефектами, а при тривалому зберіганні не уникнути його черствіння. Розглянуто технології, які дають змогу повторно використати такий хліб у хлібопеченні чи інших галузях харчової промисловості

Despite the high level of organisation of bakery production processes, a small percentage of bread can be produced with certain defects, and staling cannot be avoided during long-term storage. The article considers technologies that allow reusing such bread in bakery or other food industries
Keywords: хлібопечення; брак; перероблення; перспективи; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів; baking; rejects; processing; prospects