Мікроелементи та їхня роль у життєдіяльності організму - Сімахіна, Галина Олександрівна; Івчук, Надія Павлівна; Пальоха, М. С.; Чагайда, Андрій Олегович (My University, 2003)
Представлено результати дослідження кількісного та якісного складу мінеральних сполук для представників трьох груп вуглеводовмісної сировини (овочів – буряки; плоди — яблука; ягоди — полуниці) в перерахунку на вміст сухих речовин. Встановлено, що сублімаційний метод висушування можна рекомендувати як найефективніший при розробленні технологій виробництва харчових продуктів з підвищеним вмістом мінеральних сполук. The research results of the quantitative and qualitative composition of mineral compounds for members three groups carbohydrate containing raw materials (vegetables - beets, fruits - apples, berries - strawberries) on dry matter have been presented. It has been determined that freeze-drying could be recommended as the most effective for technologies of food products with a high content of mineral compounds.
Keywords: мікроелементи; micronutrients; вуглеводовмісна сировина; carbohydrate containing raw materials; сублімаційне сушіння; freeze-drying; кафедра готельно-ресторанної справи; кафедра технології оздоровчих продуктів