Сімахіна, Галина ОлександрівнаІвчук, Надія ПавлівнаПальоха, М. С.Чагайда, Андрій Олегович2014-06-262014-06-262003Мікроелементи та їхня роль у життєдіяльності організму / Г. О. Сімахіна, Н. П. Івчук, М. С. Пальоха, А. О. Чагайда // Харчова промисловість. - 2004. - Вип. 3. - С. 104-105.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/15670Представлено результати дослідження кількісного та якісного складу мінеральних сполук для представників трьох груп вуглеводовмісної сировини (овочів – буряки; плоди — яблука; ягоди — полуниці) в перерахунку на вміст сухих речовин. Встановлено, що сублімаційний метод висушування можна рекомендувати як найефективніший при розробленні технологій виробництва харчових продуктів з підвищеним вмістом мінеральних сполук. The research results of the quantitative and qualitative composition of mineral compounds for members three groups carbohydrate containing raw materials (vegetables - beets, fruits - apples, berries - strawberries) on dry matter have been presented. It has been determined that freeze-drying could be recommended as the most effective for technologies of food products with a high content of mineral compounds.uk-UKмікроелементиmicronutrientsвуглеводовмісна сировинаcarbohydrate containing raw materialsсублімаційне сушінняfreeze-dryingкафедра готельно-ресторанної справикафедра технології оздоровчих продуктівМікроелементи та їхня роль у життєдіяльності організмуThesis