Щавнат - перспективна сировина для виробництва оздоровчих продуктів - Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Рахметов, Джамал Бахлулович (My University, 2014)
Метою наших досліджень є вивчення харчової цінності щавнату (Rumex patientia L. х Rumex tianschonicus Losinskу) сорту Київський ультра, який є джерелом функціональних інгредієнтів. Створення щавнату, нової культури, яка використовується як харчова, енергетична, кормова та лікарська, належить Національному ботанічному саду ім. М.М. Гришка Національної академії наук України.
Keywords: сировинна база; білок; щавнат; сырьевая база; белок; raw materials; schavnat; fiber; кафедра технології оздоровчих продуктів