Бажай-Жежерун, Світлана АндріївнаРахметов, Джамал Бахлулович2014-10-302014-10-302014Бажай-Жежерун, С. А. Щавнат - перспективна сировина для виробництва оздоровчих продуктів / С. А. Бажай-Жежерун, Д. Б. Рахметов // Нові ідеї в харчовій науці - нові продукти харчовій промисловості : Міжнародна наукова конференція, присвячена 130-річчю Національного університету харчових технологій, 13-17 жовтня 2014 р. – К. : НУХТ, 2014. – С. 167.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/17839Метою наших досліджень є вивчення харчової цінності щавнату (Rumex patientia L. х Rumex tianschonicus Losinskу) сорту Київський ультра, який є джерелом функціональних інгредієнтів. Створення щавнату, нової культури, яка використовується як харчова, енергетична, кормова та лікарська, належить Національному ботанічному саду ім. М.М. Гришка Національної академії наук України.otherсировинна базабілокщавнатсырьевая база,белокraw materialsschavnatfiberкафедра технології оздоровчих продуктівЩавнат - перспективна сировина для виробництва оздоровчих продуктівThesis