Інтенсифікація процесів і апаратів для копчення й сушіння сирокопчених ковбас - Бабанов, Ігор Геннадійович (My University, 2007)
Термічна обробка ковбас і м’ясопродуктів є процесом потребуючим значних витрат теплової й електричної енергії. Зокрема при виробництві сирокопчених ковбас, що передбачають тривалий процес термообробки. Ці витрати значно впливають на економічні показники роботи виробництва. Heat treatment of sausages and meat is a process in need of significant costs of heat and electricity. In particular, the production of smoked sausages that require a long process of heat treatment. These costs can significantly affect the economic performance of manufacturing.
Keywords: heat and humidity profiles; теромообробка; копчення; сушіння; термовологі режими; heat treatment; smoking; drying; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв