Шляхи реформування цукрової галузі України та її адаптація до ринкових умов господарювання - Ткаченко, Надія Марківна; Кравченко, Ірина Йосипівна (My University, 2013)
Розглянуто стан бурякоцукрового виробництва в Україні. Проаналізовано його сучасний стан в порівнянні з минулими роками. Розглянуто можливі шляхи подолання негативних явищ галузі та напрями її реформування. Визначено основні проблеми функціонування галузі. Досліджено можливі напрями структурної перебудови цукрової промисловості та підвищення рівня існуючих виробничих потужностей. Запропоновано шляхи подолання негативних явищ у цукровій галузі та напрями її реформування. Визначено можливість адаптації до ринкових умов господарювання, шляхом залучення коштів у бурякоцукровий комплекс та створення спеціалізованих агропромислових формувань.
Keywords: бурякоцукрове виробництво; виробничі потужності; цукрові заводи; реструктуризація; адаптація; капіталовкладення; sugar beet production; production facilities; refineries; efficiency; restructuring; adaptation; investment; agro formation; кафедра обліку і аудиту