Ткаченко, Надія МарківнаКравченко, Ірина Йосипівна2013-04-292013-04-292013Ткаченко, Н. М. Шляхи реформування цукрової галузі України та її адаптація до ринкових умов господарювання / Н. М. Ткаченко, І. Й. Кравченко // Економіка АПК. – 2013. - № 4. – С. 23-28.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7706Розглянуто стан бурякоцукрового виробництва в Україні. Проаналізовано його сучасний стан в порівнянні з минулими роками. Розглянуто можливі шляхи подолання негативних явищ галузі та напрями її реформування. Визначено основні проблеми функціонування галузі. Досліджено можливі напрями структурної перебудови цукрової промисловості та підвищення рівня існуючих виробничих потужностей. Запропоновано шляхи подолання негативних явищ у цукровій галузі та напрями її реформування. Визначено можливість адаптації до ринкових умов господарювання, шляхом залучення коштів у бурякоцукровий комплекс та створення спеціалізованих агропромислових формувань.otherбурякоцукрове виробництвовиробничі потужностіцукрові заводиефективністьреструктуризаціяадаптаціякапіталовкладенняагропромислові формуваннясвеклосахарное производствопроизводственные мощностисахарные заводыэффективностьреструктуризацияадаптациякапиталовложенияагропромышленные формированияsugar beet productionproduction facilitiesrefineriesefficiencyrestructuringadaptationinvestmentagro formationкафедра обліку і аудитуШляхи реформування цукрової галузі України та її адаптація до ринкових умов господарюванняArticle