Вплив заліза на анаеробну обробку білок- та сульфатовмісних стічних вод - Стабнікова, Олена Всеволодівна; Красінько, Вікторія Олегівна; Іванов, Володимир Миколайович (My University, 2002)
Досліджено вплив тривалентного заліза у вигляді хлориду або гідроксиду на анаеробне очищення білок- та сульфатовмісних стічних вод. Показано позитивний ефект внесення тривалентного заліза в стічну воду, який полягає у збільшенні виходу біогазу, зменшенні вмісту сірководню в ньому, зниженні пригнічення життєдіяльності метаногенних бактерій. Рекомендовано використовувати залізо (III) як додаток, що підвищує якість анаеробного очищення білок- та сульфатовмісних стічних вод.
Keywords: сульфатовмісні стічні води; іони заліза; біогаз; sulfate-containing wastewaters; ferric; biogas; кафедра біотехнології і мікробіології