Мовно-культурне віддзеркалення російсько-української війни - Коваленко, Ксенія Володимирівна; Приблуда, Людмила Михайлівна (My University, 2023)
Досліджено мовно-культурне віддзеркалення російсько-української війни. Доведено, що повномасштабне вторгнення росії в Україну не тільки змусило багатьох українців перейти на українську мову, активно її вивчати, а й спровокував потужну хвилю виникнення неологізмів в суспільно-політичному, культурному просторі.
Keywords: кафедра гуманітарних дисциплін; російсько-українська війна; метафоричні перенесення; емоційно-оцінне навантаження; неологізми; процес детермінологізації; Russian-Ukrainian war; metaphorical transfers; emotional and evaluative load; neologisms; process of determinization