Екологічна оцінка річок Сумської області за санітарно-гігієнічними показниками - Тогачинська, Ольга Василівна; Тимощук-Марценюк, Тетяна Миколаївна (My University, 2015)
Наведені результати екологічного оцінювання річок Сумської області за санітарно- гігієнічними показниками. Визначено вплив екологічно небезпечних об 'єктів на стан річок та виявлено концентрації забруднювальних речовин у водних екосистемах. У результаті проведених досліджень було встановлено, що річки Сумської області за санітарно-токсикологічним станом відповідають помірному рівню забруднення, яке не перевищує 3,0 у. о., та допустимому, що не перевищує 1,0 у.о., для чого у подальшому необхідне проведення заходів з очищення води. Крім того, доведено, що у річці Десна рівень забруднення становить 2,7 у.о., що є величиною, наближеною до високого рівня забруднення.
Keywords: санітарно-токсикологічна оцінка; якість води; забруднення; річки; небезпечні об'єкти; санитарно-токсикологическая оценка; качество воды; загрязнение; реки; опасные объекты; hygiene and toxicology assessment; water quality; pollution; river; threatening about immovable; кафедра екології та екоменеджменту