Кобець (Задорожня), Олена СергіївнаАрпуль (Олексійчук), Оксана ВолодимирівнаДоценко, Віктор Федорович2018-04-102018-04-102017Кобець, О. С. Дефіцит есенціальних інгредієнтів у харчуванні людини / О. С. Кобець, О. В. Арпуль, В. Ф. Доценко // Проблеми формування здорового способу життя у молоді : матеріали Х Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених та студ. з міжнар. участю, м. Одеса : 2017. – С. 106–108.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/26915У статті обґрунтовано можливість використання клітковини пшеничної, яблучної та какао для підвищення вмісту харчових волокон у раціоні людини. Встановлено, що досліджувана сировина містить велику кількість ХВ, що дає можливість використовувати її у якості функціонального інгредієнта. Досліджено фракційний склад клітковини та визначено, що основну її частину складає целюлоза та геміцелюлоза. The article possibility of using fine fiber, apple and cocoa to improve the content of dietary fiber in the human diet. The studied materials contains a large number of mines that enables its use as a functional ingredient is established. The composition in fiber fraction is studied and determined that the main part of it is cellulose and hemicellulose.uk-UKборошняні кондитерські виробиflour confectioneryхарчуванняfoodнапівфабрикатиsemi-finished productsкафедра готельно-ресторанної справиДефіцит есенціальних інгредієнтів у харчуванні людиниOther