Спосіб екстрагування сахарози з бурякової стружки (Патент на корисну модель № 112638 ) - Олішевський, Валентин Вікторович; Українець, Анатолій Іванович; Пушанко, Наталія Миколаївна; Маринін, Андрій Іванович; Бабко, Євген Миколайович; Лопатько, Костянтин Георгійович (My University, 2016)
Спосіб екстрагування сахарози з бурякової стружки, що включає миття коренеплодів цукрових буряків, відділення від них сторонніх легких і важких домішок, подрібнення коренеплодів до стружки, екстрагування сахарози з бурякової стружки живильною водою, який відрізняється тим, що до живильної води додають колоїдний розчин гідроксиду алюмінію у кількості 0,01-2,0 % до маси води. A method for extracting sucrose from sugar beet chips, including washing sugar-beet root crops, separating them from extraneous light and heavy impurities, shredding the root crops to chips, extracting sucrose from beet shavings with feedwater, which is characterized in that a colloidal solution of aluminum hydroxide is added to the feed water 0.01-2.0% by weight of water.
Keywords: екстрагування; гідроксид; алюміній; extraction; hydroxide; aluminum; кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування; кафедра технології цукру і підготовки води