Bandurenko, GalinaBessarab, AlexanderLevkivska (Muzika), Tetiana2015-05-192015-05-192014Bandurenko, G. The changes of carotene in the process of obtaining food additives on the basis of carrots / G. Bandurenko, O. Bessarab, T. Levkivska // Ukrainian Journal of Food Science. – K. : NUFT, 2014. – V. 2, I. 2. - P. 189-197.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/20506The work proposed a comprehensive resourcesaving technology of processing of carrots with getting two basic products that contain carotene - dry and liquid. The obtained products containing carotene, can be used in food technology as а multifunctional enriching additives. В роботі запропонована комплексна ресурсозберігаюча технологія переробки моркви з одержанням двох каротиновмісних продуктів – рідкого та сухого. Одержані каротиновмісні продукти можна використовувати в різних харчових технологіях як багатофункціональні збагачуючі добавки.othercarrotenriching additivesβ-caroteneморкваβ-каротинзбагачуючі добавкиморковьобогащающие добавкикафедра технології консервуванняThe changes of carotene in the process of obtaining food additives on the basis of carrotsArticle