Використання крові у м’ясних продуктах спеціального харчування - Гащук, Олександра Ізидорівна; Москалюк, Оксана Євгеніївна (My University, 2020)
При розробці складу продуктів спеціального призначення широко використовуються різні види тваринної і рослинної сировини, поліненасичені жирні кислоти, мінеральні речовини, вітаміни, клітковина та ін. При розробленні рецептури сосисок обрано м'ясо індиків, також запропоновано використання білку крові Глобін Vepro Gel 95 HV у складі білково-жирової емульсії та цільну кров з метою підвищення вмісту заліза у продукті для профілактики та лікування анемії. Various types of animal and vegetable raw materials, polyunsaturated fatty acids, minerals, vitamins, fiber, etc. are widely used in the development of special-purpose products. In the development of the sausage recipe, turkey meat was selected, and the use of blood protein Globin Vepro Gel 95 HV in the composition of protein-fat emulsion and whole blood to increase the iron content in the product for the prevention and treatment of anemia.
Keywords: blood proteins; м'ясо індиків; білок крові; turkey meat; кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів