Никифорук, Ірина ВолодимирівнаНауменко, Ксенія Андріївна2016-09-302016-09-302016Никифорук, І. В. Визначення факторів впливу на подовження терміну зберігання фітосиропів / І. В. Никифорук, К. А. Науменко // Наукові здобутки молоді — вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : матеріали 82 міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 13–14 квітня 2016 р. – К.: НУХТ, 2016. – Ч. 1. – С. 69.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/24284Однією з задач виробництва фітосиропів є подовження терміну зберігання. Для подовження терміну зберігання виробники можуть замінювати цукровий сироп на інвертний сироп або сорбіт, використовувати природні консерванти: сорбінову або лимонну кислоту, а також проводити пастеризацію. One of the tasks of production phytosyrup is the extension of the deposit. To prolong the shelf life manufacturers can replace sugar syrup to invert syrup or sorbitol, use natural preservatives: sorbic acid or citric and conduct pasteurization.uk-UKкафедра експертизи харчових продуктівтермін зберіганняфітосиропизаміна цукруінвертний цукорexpiration datethe herbal syrupsreplacement of sugarinvert sugarВизначення факторів впливу на подовження терміну зберігання фітосиропівOther