Application of Digital Twins in Managing Production and Infrastructure Processes - Kotvytska, Anna; Hrama, Mykhailo (My University, 2025)
The concept of digital twins has emerged as one of the most transformative technologies in modern industry, enabling organizations to create dynamic, datadriven virtual representations of physical assets, processes and systems. By integrating real-time sensor data, advanced simulation models and intelligent analytics, digital twins provide decision-makers with unprecedented visibility into the current state, performance and future behavior of production and infrastructure environments. Their application significantly enhances operational efficiency, reduces risks and supports the development of fully adaptive, predictive and autonomous management strategies. Концепція цифрових двійників стала однією з найбільш трансформаційних технологій у сучасній промисловості, що дозволяє організаціям створювати динамічні, керовані даними віртуальні представлення фізичних активів, процесів та систем. Інтегруючи дані датчиків у режимі реального часу, передові моделі моделювання та інтелектуальну аналітику, цифрові двійники надають особам, що приймають рішення, безпрецедентну видимість поточного стану, продуктивності та майбутньої поведінки виробничого та інфраструктурного середовища. Їх застосування значно підвищує операційну ефективність, знижує ризики та підтримує розробку повністю адаптивних, прогнозних та автономних стратегій управління.
Keywords: machine learning; big data; кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки; машинне навчання; великі дані