Розроблення рецептур оздоровчих продуктів - Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Федоренченко, Лідія Олексіївна; Мірошник, Володимир Олександрович (My University, 2005)
Симплексним методом лінійного програмування здійснено розрахунок оптимального рецептурного складу сумішей на основі пророщеного зерна пшениці для оздоровчого харчування. Критерієм оптимальності плану прийнято максимальну кількість вітамінів Е, С, РР та каротину. Під час формування композицій сумішей враховували усі вимоги оздоровчого харчування. Досліджено властивості готових виробів. The symplex method of the linear programming is carry out the calculation of optimum compounding composition of mixtures on the basis of proroschenogo grain of wheat for a health feed. Is the criterion of optimum of plan accept the maximal amount of vitamins of E, S, RR and . During forming of compositions of mixtures took into account all requirements of health feed. Properties of the finished products are investigational.
Keywords: вітаміни; пророщене зерно пшениці; оздоровчі продукти; рецептури; оптимальний склад; суміші; vitamins; proroschene grain of wheat; health products; compounding; optimum composition; mixtures