Бажай-Жежерун, Світлана АндріївнаФедоренченко, Лідія ОлексіївнаМірошник, Володимир Олександрович2013-12-172013-12-172005Бажай, С. А. Розроблення рецептур оздоровчих продуктів / С. А. Бажай, Л. О. Федоренченко, В. О. Мірошник // Нові технології та технічні рішення в харчовій та переробній промисловості: сьогодення і перспективи : матеріали IX Міжнародної науково-технічної конференції. – Київ : НУХТ, 2005. – Ч. ІІ. – С. 7.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/12223Симплексним методом лінійного програмування здійснено розрахунок оптимального рецептурного складу сумішей на основі пророщеного зерна пшениці для оздоровчого харчування. Критерієм оптимальності плану прийнято максимальну кількість вітамінів Е, С, РР та каротину. Під час формування композицій сумішей враховували усі вимоги оздоровчого харчування. Досліджено властивості готових виробів. The symplex method of the linear programming is carry out the calculation of optimum compounding composition of mixtures on the basis of proroschenogo grain of wheat for a health feed. Is the criterion of optimum of plan accept the maximal amount of vitamins of E, S, RR and . During forming of compositions of mixtures took into account all requirements of health feed. Properties of the finished products are investigational.otherвітамінипророщене зерно пшениціоздоровчі продуктирецептуриоптимальний складсумішіvitaminsproroschene grain of wheathealth productscompoundingoptimum compositionmixturesРозроблення рецептур оздоровчих продуктівOther