Перспектива використання нової нетрадиційної сировини в борошняних кондитерських виробах - Сильчук, Тетяна Анатоліївна; Дочинець, Інга Вікторівна; Бєдусенко, Лілія Сергіївна; Мельник, Юлія Вікторівна (My University, 2019)
Досліджено корисні властивості пажитника, вивчено його хімічний та амінокислотний склад. Наведено переваги та представлено рецептуру нових кондитерських виробів з його використанням. Розраховано хімічний склад, енергетичну цінність, амінокислотний склад. Зазначено, що страви з пажитником характеризуються високими органолептичними показниками та підвищеною харчовою цінністю the useful properties of fenugreek are studied, its chemical and amino acid composition is studied. The benefits of using fenugreek are given. Presented is a recipe for new confectionery products using fenugreek. Their chemical composition, energy value, amino acid composition are calculated. It is noted that fenugreek foods are characterized by high organoleptic characteristics and high nutritional value
Keywords: пажитник; борошняні кондитерські вироби; амінокислотний склад; хімічний склад; здорове харчування; fenugreek; flour confectionery products; amino acid composition; chemical composition; healthy nutrition; кафедра готельно-ресторанної справи