Сильчук, Тетяна АнатоліївнаДочинець, Інга ВікторівнаБєдусенко, Лілія СергіївнаМельник, Юлія Вікторівна2019-11-202019-11-202019Перспектива використання нової нетрадиційної сировини в борошняних кондитерських виробах / Т. А. Сильчук, І. В. Дочинець, Л. С. Бєдусенко, Ю. В. Мельник // Modern scientific researches = Научные разработки: вчера, сегодня, завтра. – 2019. – Вип. 8. – С. 18-23.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/30308Досліджено корисні властивості пажитника, вивчено його хімічний та амінокислотний склад. Наведено переваги та представлено рецептуру нових кондитерських виробів з його використанням. Розраховано хімічний склад, енергетичну цінність, амінокислотний склад. Зазначено, що страви з пажитником характеризуються високими органолептичними показниками та підвищеною харчовою цінністю the useful properties of fenugreek are studied, its chemical and amino acid composition is studied. The benefits of using fenugreek are given. Presented is a recipe for new confectionery products using fenugreek. Their chemical composition, energy value, amino acid composition are calculated. It is noted that fenugreek foods are characterized by high organoleptic characteristics and high nutritional valueuk-UKпажитникборошняні кондитерські виробиамінокислотний складхімічний складздорове харчуванняfenugreekflour confectionery productsamino acid compositionchemical compositionhealthy nutritionкафедра готельно-ресторанної справиПерспектива використання нової нетрадиційної сировини в борошняних кондитерських виробахArticle