Котляр, Євген ОлександровичІващук, Павло ВасильовичГримайло, Ірина ОлегівнаТопчій, Оксана Анатоліївна2014-11-042014-11-042014Використання рослинних олій у рецептурах м'ясних паштетів / Є. О. Котляр, П. В. Іващук, І. О. Гримайло, О. А. Топчій // Нові ідеї в харчовій науці – нові продукти харчовій промисловості : матеріали Міжнародної наукової конференції, присвяченої 130-річчю Національного університету харчових технологій, 13–17 жовтня 2014 р. – Київ : НУХТ, 2014. – С. 209.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/17922Актуальна проблема сьогодення - створення продуктів харчування з підвищеною харчовою та біологічною цінністю. Не є виключенням і паштетна продукція. Технологія виробництва паштетів передбачає використання різноманітних за своїми властивостями видів сировини тваринного і рослинного походження, що визначає різноманіття застосовуваних способів обробки. Комбінуючи варіння, бланшування, пасерування, обсмажування, гомогенізацію та інші види термічного і механічного впливів, отримують ніжний однорідний продукт пастоподібної консистенції, що відрізняється приємним смаком, запахом і кольором. Issues of the day - create food from high nutritional and biological value. Is no exception pashtetna products. Production technology involves the use of pastes with properties different raw materials of animal and vegetable origin that determines the variety of processing methods used. Combining cooking, blanching, paseruvannya, roasting, homogenization and other thermal and mechanical effects, are gentle uniform product pasty consistency that is different pleasant taste, smell and color.otherм'ясні паштетибіологічна цінністьрослинні оліїmeat piesbiological valuevegetable oilsкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівВикористання рослинних олій у рецептурах м'ясних паштетівOther