Визначення структурно-механічних властивостей відходів агро-промислового комплексу - Риндюк, Дмитро Вікторович; Штефан, Євгеній Васильович (My University, 2012)
Розглянута проблема визначення модуля пружності і коефіцієнта Пуассона дисперсних матеріалів типу лузги соняшника, соломи, жому, пивної дробини, деревної стружки та подібних матеріалів. Представлена методика експериментального визначення модуля пружності і коефіцієнта Пуассона дисперсних матеріалів.

Considered the problem of determining the elastic modulus and Pyasson's ratio of dispersed materials such as sunflower husk, straw, bagasse, spent grains, wood chips and similar materials. The presented method of experimental determination of the elastic modulus and Pyasson's ratio of dispersed materials.
Keywords: реологічні параметри; експериментальна методика; модуль пружності; коефіцієнт Пуассона; rheological parameters; experimental technique; elastic modulus; Pyasson's ratio; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв