Прогнозування термінів зберігання м’ясних напівфабрикатів, пакованих у різний спосіб - Башкірова, Анна Костянтинівна; Потапенко, Леонід Іванович (My University, 2014)
The article discusses the main factors restricting the storage of semi-cooked beef and pork, packed in vacuum and MAP. Based on the obtained results, the mathematical model of semifinished products storage was developed and its safety was proved. The obtained equations make it possible to predict the shelf life of meat products at any time with high accuracy. У статті розглянуто основні фактори, які обмежують зберігання натуральних напівфабрикатів з яловичини та свинини, пакованих у вакуум і МГС. На основі одержаних результатів побудовано математичну модель зберігання натуральних напівфабрикатів та доведено її безпечність. Отримані рівняння дають змогу прогнозувати терміни придатності м ’ясних продуктів з високою точністю у будь-який момент часу.
Keywords: термін зберігання; математична модель; напівфабрикат м'ясний; вакуумне пакування; shelf life; vacuum packaging; semi-finished meat product; mathematical model