Оцінка можливостей рекуперації теплових потоків на сушарках солоду - Піддубний, Володимир Антонович (My University, 2008)
Запропоновано до використання кілька схем рекуперації теплової енергії. Збільшення висоти шару солоду в процесі сушіння потребує використання рекупераційних схем. Вирішення задачі теплообміну між двома повітряними потоками може досягатися використанням схеми з проміжним теплоносієм або в схемах з тепловими насосами.

A few charts of рекуперації of thermal energy are offered to the use. Increase of height ша¬in a ру malt the use of recuperation charts needs in the process of drying. The decision of task of heat exchange between two currents of air can be arrived at by the use of chart with intermediate heat-carrying agent or in charts from heat pumps.
Keywords: тепловий насос; конденсація; сушка; солод; рекуперація; heat pump; condensation; drying; malt; recuperation; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки