Призначення та принцип дії газогенераторів - Шкрябій, A. B.; Осьмак, Олексій Олексійович (Національний університет харчових технологій, 2011)
Наведено принцип дії газогенераторів для утилізації промислових відходів. Доведено, що впровадження газогенераторів дозволяє одночасно сприяти розв’язку важливого завдання екологічного плану — очищенню значної територій від вказаних відходів і призвести до дуже значної економії вугілля, електроенергії, рідкого палива, природного газу. Shows the principle of the gas generators for the disposal of industrial waste. It is proved that the introduction of gas generators can simultaneously contribute to solution important task of environmental plan - clearing large areas of specified waste and result in very significant savings in coal, electricity, fuel oil, natural gas.
Keywords: газогенератор; газифікація; побутові відходи; gas-producer; gasification; waste; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки