Анаеробна обробка жировмісних стічних вод - Рибак, Ольга Миколаївна; Салюк, Анатолій Іванович (My University, 2000)
Досліджено термофільний режим відбирально-доливного процесу метанового бродіння жировмісних стічних вод. Наведено схему двоступінчастого проточного очищення стоків у метантенках. Швидкість протоку коливалась від 0,021 год-1 до 0,042 год-1. Показано, що для метантенків з фазовою сепарацією створюються найбільш сприятливі умови для максимального ступеню зброджування органічних речовин. Для мезофільного режиму оптимальна температура 37±2оС, для термофільного 45±2оС. Investigated thermophilic regime vidbyralno-Filling-up teapots process of methane fermentation fat-containing wastewater. An scheme of two-stage flow effluent into methane tanks. Speed Strait ranged from 0.021 h-1 to 0.042 h-1. Shown that methane tanks with phase separation are the most favorable conditions for the maximum degree of digestion of organic matter. For mesophilic regime optimum temperature 37 ± 2оС for thermophilic 45 ± 2оС.
Keywords: стічні води; очищення стоків; метантенки; метанове бродіння; органічні відходи; thermophilic regime; methanogenic fermentation; кафедра екології та екоменеджменту