Якимець, Карина ЮріївнаБендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна2022-05-242022-05-242022Якимець, К. Ю. Технологічні аспекти використання плодів авокадо для створення функціональних консервованих продуктів / К. Ю. Якимець, О. В. Дущак // Наукові здобутки у вирішенні актуальних проблем виробництва та переробки сировини, стандартизації і безпеки продовольства : збірник праць за підсумками XІ Міжнародної науково-практичної конференції вчених, аспірантів і студентів, 12–13 травня 2022 р., м. Київ. – Київ : РВВ НУБіП України, 2022 – С. 239https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/37485Проведено аналіз хімічного складу популярних сортів авокадо, що представлені на українському ринку. Запропоновано технологію виробництва соусів-діп на основі авокадо із додаванням місцевої сировини. The analysis of the chemical composition of popular avocado varieties presented on the Ukrainian market was carried out. The technology of production of dip sauces based on avocado with the addition of local raw materials is proposed.соусиавокадоферментирослинна сировинахарчові продуктикафедра технології консервуванняsaucesavocadosenzymesvegetable raw materialsfood productsТехнологічні аспекти використання плодів авокадо для створення функціональних консервованих продуктівThesis