Неліна, Катерина ПетрівнаГуць, Віктор Степанович2014-08-042014-08-042014Неліна, К. П. Термічне оброблення нехарчової м'ясної сировини / К. П. Неліна, B. C. Гуць // Технічні науки: стан, досягнення і перспективи розвитку м’ясної, олієжирової та молочної галузей : програма та матеріали третьої міжнародної науково-технічної конференції, 25-26 березня 2014 р. – К. : НУХТ, 2014. – С. 36-37https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/16284При забої тварин, виробництві напівфабрикатів, ковбас, консервів, медичних препаратів та іншої продукції на м'ясокомбінатах отримують значну кількість сировини, яка вважається відходами виробництва, тобто не може бути використана на харчові цілі. В залежності від технічної можливості підприємства і економічної доцільності повної переробки її та одержання відповідного асортименту м'ясних виробів, кількість такої сировини коливається в межах 15 — 30 % від живої маси тварин у м'ясожировому виробництві (при виробництві м'яса на кістках), та 2 — 10 % — при виробництві напівфабрикатів та ковбас. На долю м'ясної промисловості приходиться близько 70 % загальних ресурсів м'ясної нехарчової сировини. At slaughter, production of semi-finished products, sausages, canned food, medical drugs and other products at meat get a significant amount of material that is considered industrial waste, that can be used for food purposes. Depending on the technical feasibility of the enterprise and economic feasibility of complete processing and obtaining the relevant range meat products, the amount of such raw materials ranges from 15 - thirty% of live weight of animals in m'yasozhyrovomu production (the production of meat on the bones), and 2 - 10% - in the production of semi-finished products and sausages. The share of meat industry accounts for about 70% of the total resources of non-food raw meat.otherковбасиконсервинапівфабрикатиsausagescannedsemi-finished productsкафедра екології та екоменеджментуТермічне оброблення нехарчової м'ясної сировиниOther