Шаповаленко, Олег ІвановичЄвтушенко, Олег ОлександровичПочеп, Володимир Анатолійович2012-12-172012-12-172008Шаповаленко, О. І. Хімічний склад пряно-ароматичної та лікувально-профілактичної сировини / О. І. Шаповаленко, О. О. Євтушенко, В. А. Почеп // Вісник Харківського національного технологічного університету сільського господарства імені П. Василенка. – 2008. – № 74. – С. 249–253.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/4425В статті наведено інформацію про хімічний склад ефіроолійних культур. Ці рослини використовують у ветеринарії та в кулінарії. Кмин є максимально ефективною сировиною за цими властивостями (протеїн – 23,01 %, жир – 14,70 %). Використання ефіроолійних рослин може покращити якість продукції тваринного походження. In the article was produced information about chemical composition ethereality crops. These plants use in veterinary science and cookery. Cumin is maximally effective raw material in accordance with these properties (protein – 23,01 %, fat – 14,70 %). Application of ethereality crops may improve quality of animal production.uk-UKхімічний складchemical compositionпротеїнжирклітковинаветеренаріяконвенціяефіроолійні культуриproteinfatcelluloseashesveterinary scienceconventionethereality cropsкафедра технології зберігання і переробки зернаХімічний склад пряно-ароматичної та лікувально-профілактичної сировини