Розвиток депозитарних послуг на фондовому ринку України - Пєтухова, Ольга Михайлівна; Еш, Світлана Миколаївна (My University, 2021)
Важливе місце в інфраструктурному забезпеченні фондового ринку належить депозитаріям, які формують певний простір, на якому надаються послуги щодо зберігання цінних паперів незалежно від форми їх випуску, відкриття і ведення рахунків у цінних паперах, обслуговування операцій за угодами щодо цінних паперів. У статті визначено сутність депозитаріїв, їх види; охарактеризовані моделі депозитарних систем, які існують у світовій практиці; розглянуто роль Центрального депозитарію на вітчизняних ринках капіталу, види його професійної діяльності. У статтідослідження проводиться з використаннямрізнихнауковихметодів і підходів, які допомагають досягти поставлених цілей. Ефективне функціонування депозитарних установ сприяє підвищенню рівня інвестиційної привабливості фондового ринку, тому дослідження депозитарної діяльності є важливим для розвитку економіки України.
Keywords: депозитарні послуги; фондовий ринок; depository services; stockmarket; кафедра маркетингу; кафедра фінансів