Кінетика адсорбції пектинових речовин монтморилонітом і глауконітом із соку столового буряка - Шейко, Таміла Володимирівна; Мельник, Людмила Миколаївна; Марценюк, Олександр Степанович (НУХТ, 2009)
Досліджена кінетика адсорбції пектинових речовин із соку столового буряка природними мінералами українських родовищ: монтморилонітом, глауконітом. Обґрунтовано механізм адсорбційних процесів, що відбуваються при цьому та визначено коефіцієнт дифузії пектинових речовин.
Keywords: процес адсорбції; process of adsorption; пектинові речовини; сік столового буряка; природні мінерали; pectin matters; juice of table beet; natural minerals; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв