Шейко, Таміла ВолодимирівнаМельник, Людмила МиколаївнаМарценюк, Олександр Степанович2012-12-252012-12-252009Шейко, Т. В. Кінетика адсорбції пектинових речовин монтморилонітом і глауконітом із соку столового буряка / Т. В. Шейко, Л. М. Мельник, О. С. Марценюк // Наукові праці НУХТ. – 2009. - № 29. – С. 33-36.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/4976Досліджена кінетика адсорбції пектинових речовин із соку столового буряка природними мінералами українських родовищ: монтморилонітом, глауконітом. Обґрунтовано механізм адсорбційних процесів, що відбуваються при цьому та визначено коефіцієнт дифузії пектинових речовин.otherпроцес адсорбціїprocess of adsorptionпектинові речовинисік столового бурякаприродні мінералиpectin mattersjuice of table beetnatural mineralsкафедра процесів і апаратів харчових виробництвКінетика адсорбції пектинових речовин монтморилонітом і глауконітом із соку столового бурякаArticle