Стимуляція росту вищих базидіоміцетів роду Pleurotus електромагнітним полем - Грегірчак, Наталія Миколаївна (My University, 2006)
Показана стимулювальна дія електромагнітного поля складної конфігурації, яке створюється лінійним індукційним апаратом з напруженістю 0,1 Тл і частотою 50 Гц на лінійну швидкість росту культур роду Pleurotus. Встановлено, що ознака підвищеної біосинтетичної здатності після електромагнітної обробки культур роду Pleurotus не закріплена генетично і має властивість реверсії при постадійному розмноженні посівного матеріалу. Stimulating action electromagnetic fields of a complex configuration which is created by the linear induction device with intensity 0,1 Тl and frequency of 50 Hz on linear growth rate of cultures of sort Pleurotus is shown. It is established, that the attribute of the increased biosynthetic ability after electromagnetic processings of cultures of sort Pleurotus is not fixed genetically and has property restotation at duplication of a sowing material.
Keywords: глива звичайна; Pleurotus; електромагнітне поле; лінійна швидкість росту; electromagnetic fields; linear growth rate; кафедра біотехнології і мікробіології