Губеня, Вячеслав ОлександровичАнтонюк, Марія МиколаївнаАрсеньєва, Лариса Юріївна2013-07-112013-07-112013Губеня, В. О. Вплив носіїв заліза на технологічний процес виробництва житньо-пшеничного хліба / В. О. Губеня, М. М. Антонюк, Л. Ю. Арсеньєва // Харчова наука і технологія. – 2013. – № 1(22). – С. 55-59.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/9099Розглянуто можливість використання органічних і неорганічних форм заліза в технології хлібобулочних виробів антианемічного призначення. Наведено результати наукових досліджень зі встановлення впливу носіїв заліза на біохімічні та мікробіологічні процеси, які відбуваються у житньо-пшеничних напівфабрикатах під час виробництва житньо-пшеничного хліба, збагаченого залізом. The possibility of use of organic and inorganic forms of iron in the technology of bakery products antianemic purpose. Presents the results of scientific research to establish the influence of the medium of the iron on the biochemi-cal and microbiological processes, which occur in rye-wheat semi-finished products during the production rye-wheat bread enriched with iron.otherзалізодефіцитна анеміяфункціональні хлібобулочні виробиносії залізаiron deficiencyfunctional bakery productsiron carriersкафедра біотехнології і мікробіологіїкафедра експертизи харчових продуктівкафедра готельно-ресторанної справиВплив носіїв заліза на технологічний процес виробництва житньо-пшеничного хлібаArticle