Slobodyan, OlgaGrek, OlenaOvsiienko, Kira2023-05-102023-05-102021Grek, O. Improving the safety of production of dairy protein products from secondary dairy raw materials / O. Grek, O. Slobodyan, K. Ovsiienko // Modern Technology and Innovative Technologies. – 2021. – Vol. 15 (2). – P. 46–50. DOI: 10.30890/2567-5273.2021-15-02-0232567-5273https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/40617The work examines the main provisions on improving the safety of the production of protein products from secondary dairy raw materials; organization and implementation of measures to protect production personnel in case of emergencies. The stages of development of a possible accident and the procedure for an emergency stop of a dairy enterprise are presented. В роботі розглядається основні положення щодо підвищення безпеки виробництва білкових продуктів із вторинної молочної сировини; організація та здійснення заходів щодо захисту виробничого персоналу на випадок надзвичайних ситуацій. Представлено етапи розвитку можливої аварії та порядок аварійної зупинки молочного підприємства.enбілокproteinвторинна молочна сировинаsecondary dairy raw materialsбезпечність виробництваproduction safetyкафедра технології молока і молочних продуктівImproving the safety of production of dairy protein products from secondary dairy raw materialsArticle