Суп-пюре вегетаріанський (Патент на корисну модель № 88903) - Матко, Світлана Василівна; Мельник, Людмила Миколаївна; Бессараб, Олександр Семенович (My University, 2014)
Суп-пюре вегетаріанський, що містить варену чечевицю, пасеровані томати і болгарський перець, моркву, цибулю, білі корені, зелень, сіль, томатну пасту, прянощі, воду при наступному співвідношенні компонентів, мас.%: Чечевиця варена – 10…80 Томати пасеровані – 2,0…30 Перець болгарський пасерований – 0,5…30 Морква пасерована –5,0…30 Білі корені пасеровані – 2,0…10 Цибуля пасерована – 2,0 …25 Зелень (кінза, петрушка, кріп, селера, цибуля) – 0,5…5 Олія – 2,0…12 Сіль – 0,5…2,5 Прянощі (чорний або червоний духмяний/гіркий мелений перець, коріандр, куркума, карі, тмин) – 0,025…0,075 Вода – решта Vegetarian soup containing boiled lentils, browned tomatoes and bulgarian peppers, carrots, onions, white roots, herbs, salt, tomato paste, spices and water in the following ratio of components, wt.%: Lentil cooked - 10 ... 80 Tomatoes browned - 2.0 ... 30 Bulgarian pepper fried - 0.5 ... 30 Fried carrot -5.0 ... 30 White roots browned - 2.0 ... 10 Onions fried - 2.0 ... 25 Herbs (cilantro, parsley, dill, celery, onion) - 0.5 ... 5 Oil - 2.0 ... 12 Salt - 0.5 ... 2.5 Spices (black or red fragrant / bitter pepper, coriander, turmeric, curry, cumin) - 0,025 0,075 ... Water – the rest.
Keywords: суп-пюре; чечевиця; пасерована морква; цибуля; білі корені; soup; lentils; fried carrots; onions; white roots; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв; кафедра технології консервування