Аналіз, моделювання і синтез механічних систем - Криворотько, Володимир Михайлович; Соколенко, Анатолій Іванович (My University, 2015)
У динаміці машин традиційно виділяють маси ведучі, проміжні і ведені за участі силових рушійних чинників і чинників опору. В дослідженнях використані традиційні для динаміки припущення, за якими вважається, що маси тіл зібрані в центрах мас, напрямки векторів сил тяжіння незмінні, роботи сил тяжіння і сил інерції в одному циклі дорівнюють нулю, центри мас ланок переміщуються замкнутими траєкторіями, сили тертя не залежать від швидкості відносного ковзання тощо. The dynamics of weight machines traditionally distinguished presenters, intermediate and guided involving force driving factors and factors of resistance. In studies used traditional dynamics assumptions on which, the masses of bodies collected in the center of mass, the vector of gravitational forces unchanged, forces of gravity and inertia forces in one cycle is zero, center of mass moving parts closed trajectories, the friction force does not depend on relative sliding speed and so on.
Keywords: динаміка машини; моделювання систем; дослідження; dynamics of the machine; modeling systems; research; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки; кафедра теоретичної механіки та ресурсоощадних технологій