Кінетичні закономірності адсорбції пектинових речовин із яблучного соку - Матко, Світлана Василівна; Мельник, Людмила Миколаївна (My University, 2011)
Досліджено кінетику адсорбції пектинових речовин із яблучного соку палигорськітом. Обгрунтовано механізм адсорбційних процесів, що відбуваються при цьому та визначено коефіцієнт дифузії. The kinetics of the adsorption of pectin from apple juice palygorskite. The mechanism of adsorption processes occurring at the same time and the diffusion coefficient.
Keywords: адсорбція; палигорськіт; пектинові речовини; pectin; palygorskite; adsorbtsiya; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв; кафедра технології консервування