Установка для біологічної очистки водоймищ та насичення їх киснем повітря (Патент на винахід № 24642) - Шевченко, Анатолій Маркович; Товстуха, Оксана Романівна; Ізволенський, Ігор Євгенович; Зеленюк, Ілля Григорович; Нечиталюк, Сергій Іванович (My University, 1998)
З метою спрощення існуючих пристроїв запро-понована економічна модель, що використовує властивості імобілізованих клітин споживати та віддавати кисень повітря, що використовується для окислення забруднень стічних вод. With a purpose simplification of existent devices of cleaning offered economical model, using properties of immobilized cells, to take in and give oxygen of air, applied for oxidization of muddy sewer water.
Keywords: очисні споруди; імобілізовані клітини; відновлення властивостей води; cleansing buildings; immobilized cells; recreations of water properties; кафедра біотехнології і мікробіології; кафедра електропостачання і енергоменеджменту