Сучасні тренди використання природніх барвників у виробництві харчових продуктів - Клещук, Олексій Олегович; Шутюк, Віталій Володимирович (My University, 2024)
Останнім часом натуральні барвники та їх застосування відіграють важливу роль у різних галузях харчової промисловості, виробництві косметичної і текстильної продукції. Натуральним барвникам властиві певні труднощі щодо їх використання це стосується рівномірного нанесення та однорідності самого барвника. Сьогодні потреба у використанні барвників у харчових продуктах зростає через такі фактори, як збільшення обсягів виробництва натуральних продуктів харчування, диверсифікація технологічних розробок та харчові звички споживачів. Тому виробництво природніх барвників з рослинної сировини є перспективним для української консервної промисловості.

Recently, natural dyes and their use play an important role in various branches of the food industry, the production of cosmetic and textile products. Natural dyes are characterized by certain difficulties in their use, this concerns the uniform application and uniformity of the dye itself. Today, the need for the use of dyes in food products is increasing due to such factors as the increase in the production of natural food products, the diversification of technological developments and the eating habits of consumers. Therefore, the production of natural dyes from vegetable raw materials is promising for the Ukrainian canning industry.
Keywords: природні барвники; харчові продукти; виробництво; кафедра технології консервування; natural dyes; food products; production