Теплова регенерація шунгіту для багаторазового використання у виробництві соків - Шейко, Таміла Володимирівна; Матко, Світлана Василівна; Мельник, Зіновій Петрович (My University, 2015)
Досліджено, що для підвищенні ефективності багаторазового використання природного мінерала шунгіта, який застовують для очищення та освітлення плодо - овочевих соків в харчовій промисловості, з метою скорочення енерговитрат доцільно проводити регенерацію шунгіта перегрітою парою. Investigated that increasing the efficiency of reusable natural mineral shungite, which zastovuyut cleaning and lighting fruit - vegetable juices in the food industry to reduce energy regeneration should be performed Shungites superheated steam.
Keywords: шунгит; адсорбція; шунгіт; регенерація; перегріта пара; adsorption; shungite; superheated steam; regeneration; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв