Влив цитрусової сировини на якісні показники пива - Ковальчук, Катерина Віталіївна; Мукоїд, Роман Миколайович; Бабич, Ірина Михайлівна (My University, 2026)
Досліджено особливості використання цитрусової сировини у виробництві пива та її вплив на формування ароматичного профілю напою. Встановлено, що цедра лимона, лайма та грейпфрута є цінним джерелом ефірних олій і ароматичних сполук, які забезпечують виражений фруктово-цитрусовий аромат пива. Розглянуто технологічні особливості підготовки та внесення цитрусової сировини на різних стадіях виробництва. Визначено, що поєднання цитрусової цедри із технологією сухого охмелення сприяє інтенсивній екстракції ароматичних речовин та формуванню гармонійного смако-ароматичного профілю. Використання сучасного обладнання, зокрема DryHop і Hop-bec, дозволяє мінімізувати контакт пива з киснем і підвищити стабільність якості готового продукту.
Keywords: кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства; пиво цитрусове; сухе охмелення; ароматичний профіль